Agenda

08:00

Dörrarna öppnas - Välkommen!

08:55

Moderatorn inleder dagen!

MODERATOR: ISELIN PAULSEN, RADAR

Read more
Stora scenen
09:00

STATE OF THE NATION 2024 2.0

2024 kommer att bli det viktigaste IT året för Sverige. Den ekonomiska och geopolitiska utmaningen ökar vikten av korrekt och tidig omvärldsanalys – ett löfte som Radar ger sina kunder och deltagarna på Radar Summit. Fokus kommer ligga på det som kommer påverka och vi kommer ta oss från global påverkan till lokala förutsättningar inom teknik, energi och kompetens – och som alltid handlar det om den lokala utvecklingen och vad som skapar möjligheter och utmaningar.

  TALARE: HANS WERNER, CHIEF THOUGHT LEADER, RADAR

  Read more
  Stora scenen
  09:20

  HOLISTISKT SÄKERHETSPERSPEKTIV FÖR EN HÅLLBAR VERKSAMHET

  Sverige var under 2023 ett av de mest utsatta länderna för cyberattacker och aktiviteter från ransomware-grupper ökar markant . Att använda hotinformation och omsätta i den egna riskhanteringen är en nyckelfaktor för ditt försvar.

  TALARE: JOHAN NELÉN, CSO & PETER LARSSON, CTO, ORANGE CYBERDEFENSE

  Read more
  Stora scenen
  09:40

  VÄLKOMMEN TILL DIN MARDRÖM, INTE SÅ SÄKER PÅ ATT DU KOMMER GILLA DET.

  I en digital tidsålder där vår värld är mer uppkopplad än någonsin, ökar hoten mot vår cybersäkerhet exponentiellt. En värld där hackare ständigt lurar i skuggorna, redo att attackera när vi minst anar det. Med varje klick, varje delad fil och varje osäkert lösenord, öppnar vi d��rren till vår egen digitala mardröm. Det är nu dags att förstå varför man i cyberrymden, precis som i Freddy Kruegers värld, inte kan räkna med att alltid vakna säkert.

  TALARE: NIKLAS DAHL, VD PÅ CUEBID VÄST

  Read more
  Stora scenen
  10:00

  RADAR - STATE OF TACTICAL DEVELOPMENT

  I det återkommande temat "TÄNK. ANNORLUNDA". lyfter Radar nödvändiga parametrar att ha koll på i det taktiska perspektivet (6-18månader) om man är IT-beslutsfattare/-köpare. Varje gång med en ny spaning. Tycker du att det börjar bli en utmaning att prognostisera och budgetera tjänsteaffären? Varför har det blivit så? Undrar du varför tjänsteutgifterna rör på sig på ett svåröverskådligt sätt? Vill du få koll på marknadsmässiga prishöjningsnivåer kopplade till tjänst? 

  Vad har vi att vänta framöver? Niclas och hans kollegor har en rykande färsk djupdykning klar och vill gärna dela med sig av sina insikter och spaningar. Missa inte en energifylld stund som kommit att bli ett populärt stående inslag på Radars event.

  TALARE: NICLAS HANSSON, SENIOR ADVISOR, RADAR

  Read more
  Stora scenen
  10:20

  FIKAPAUS

  Utställarytan
  10:50

  RADAR - NIS2

  Ni kommer att få vägledning och insikter om hur en säker digitalisering hänger samman med en ny lagstiftning som vinner laga kraft i Sverige nästa år. Vi kommer påvisa potentialen och värdet av en hög digitaliseringstakt i samhället, redogöra för den ökade hotbilden och risken mot vår fortsatta digitala utveckling samt diskuterar hur det nya EU-direktivet NIS2 svarar upp mot detta som en möjlighet för alla.

  TALARE: DANIELLA GUSTAFSSON & ELIENOR WERNER, ADVISORY ASSOCIATE, RADAR

  Read more
  Stora scenen
  11:10

  FRÅN LINJÄR TILL CIRKULÄR: TEKNIKENS ROLL I EN HÅLLBAR FRAMTID

  Globala utmaningar knackar på dörren. Det är hög tid att vi – beslutsfattare i samhälle och näringsliv – gör något åt det, tillsammans. IT- och techvärlden kan hjälpa till att byta spår, från linjär till cirkulär ekonomi. Så låt oss se potential i ”avfall”, återbruka smartare och sträva efter att göra gott, inte bara mindre ont. Missa inte detta, vi har en värld att rädda.

  TALARE: EMMA ENGMAN, CONTINUITY MANAGER & ERIK NILSSON, BUSINESS DEVELOPER SUSTAINABILITY, ADVANIA

  Read more
  11:30

  UTVECKLING AV MORGONDAGENS IT-ORGANISATION OCH HANTERING AV KOMPLEXITET NÄR IT-MILJÖER BLIR ALLTMER MULTICLOUD

  Intility har under många år levererat en end-to-end plattformstjänst till flera hundra företag i Norden. Andreas Hisdal, VD för Intility, delar erfarenheter om vad som kännetecknar företagen som över tid har förmågan att använda teknologi för att öka sin produktivitet och konkurrenskraft. Talangkris och växande komplexitet kräver nya lösningar i utvecklingen av morgondagens IT-plattformar.

  TALARE: ANDREAS HISDAL, CEO, INTILITY

  Read more
  Stora scenen
  11:50

  RADAR - STATE OF SOURCING LANDSCAPE

  Trender och utveckling inom sourcing.

  TALARE: BERTIL DANARED, SENIOR ADVISOR & HANS WERNER, CHIEF THOUGHT LEADER, RADAR

  Read more
  Stora scenen
  12:10

  MODERATOR - BREAKOUTINFO

  Information om de olika Breakout passen som starter efter lunch minglet.

  Read more
  Stora scenen
  12:15

  LUNCHMINGEL

  Utställarytan
  13:20

  Breakout - Pass 1

  Xenit - Skapa mer och stressa mindre: Vägen till hållbar produktivitet med Microsoft 365 Copilot

  Hela 80% av alla som testat Microsoft 365 Copilot uppger att de inte skulle kunna klara sig utan det idag. Vad krävs för att lyckosamt införa tekniken och ge verksamheten större utrymme för kreativitet, innovation och värdeskapande? Under denna dragning kommer vi gå igenom ett faktiskt kundcase, lärdomar och vinster av att implementera Microsoft 365 Copilot.

  TALARE: MARTIN SAMUELSSON, REGIONAL BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER, JOSEFIN STENMARK, PRODUCTIVITY CONSULTANT & OLIWER SUNDGREN, SPECIALIST ENGINEER, XENIT

  Read more
  BANKETTSALEN 1

  Proact - Cybersecurity is not a trend - how do you secure your data?

  In this presentation, we'll look at the history and evolution of cybersecurity, tracing its development to the present day. We'll explore the driving forces behind the fast increase in cybercrime, identifying key trends shaping its future landscape. Finally, we'll equip you with essential strategies to safeguard your data, ensuring robust protection in an increasingly digital world.


  TALARE: DANNY DUGGAL, HEAD OF CYBERSECURITY BUSINESS & CISO OPERATIONS - TIM SIMSONS, CISO PROACT

  Read more
  TAUBE
  13:50

  Breakout - Pass 2

  BlackBerry - Securing AI with AI: How companies can securely manage new technologies in the workplace

  As generative AI apps like ChatGBT flood into the workplace, how can companies ensure that they harness the potential business benefits of innovation without exposure to data security, privacy and corporate reputation risks?

  SPEAKERS: PAUL FRYER, SENIOR MANAGER, SALES ENGINEERING & MICHAEL RÖNNQVIST, NAMED ACCOUNT MANAGER - UK, IRELAND & NORDICS, BLACKBERRY

  Read more
  BANKETTSALEN 1

  Nordlo - Innovation och utveckling hos en av Sveriges ledande teknikkonsulter

  Idag står installationsbranschen för uppskattningsvis 10–15 % av klimatavtrycket inom byggsektorn. Patrick Liljeroth, CTO på Bengt Dahlgren, presenterar deras resa med både utveckling och implementation av det egenutvecklade verktyget Becos. Verktyget hjälper Bengt Dahlgrens ingenjörer att sömlöst och i realtid beräkna klimatavtrycket av det som designas vilket skapar möjlighet att göra skillnad för klimatet varje dag.

  TALARE: PATRIK LILJEROTH, CTO BENGT DAHLGREN

  Read more
  TAUBE
  14:20

  Breakout - Pass 3

  Any4m – Blixtsnabb digitalisering med low-code och AI

  För att driva en effektiv organisation har Majblomman byggt egna mobilapplikationer och webblösningar. Med en ny plattform har de sänkt kostnaderna och flyttat fokus från teknik till verksamhetsnytta. Vi berättar om fem knep som förenklar övergången till low-code. Du får dessutom nya insikter om hur low-code tillsammans med AI förändrar förutsättningarna för IT-arkitektur och digital transformation.

  TALARE: RICKARD NILSSON, CEO & FOUNDER ANY4M & ÅSE HENELL, GENERALSEKRETERARE MAJBLOMMAN

  Read more
  TAUBE

  HPE - AI Observabilitet & Ansvar

  Hur ska du gå tillväga för att säkra upp att dina AI lösningar gör som du vill så att du med trygghet kan ta ansvar för dom? Hur ser du till att du etablerar förståbarhet och förklarbarhet när det kommer till AI?

  Nyckeord: ExplanableAI ResponsibleAI

  Talare: PATRICK COUCH, HPE

  Read more
  BANKETTSALEN 1
  14:40

  FIKAPAUS

  Utställarytan
  15:10

  ATT LEDA I EN VÄRLD AV FÖRÄNDRING: VIRUS, KRIG OCH KLIMATKRISENS UTMANINGAR

  Vad virus, krig och klimatkris förändrar. Hur ska vi leda och styra i en så snabbt föränderlig omvärld som påverkas oss just nu.

  Du som deltar på eventet har möjlighet att få exemplar av den rykande aktuella boken Momentum i slutet av dagen på Radar West!

  TALARE: KJELL A. NORDSTRÖM

  Read more
  Stora scenen
  15:35

  WORLD OF VOLVO EN NY DESTINATION I GÖTEBORGSREGIONEN

  Att skapa en helt ny mötesplats i centrala Göteborg där näringsliv, turister och lokala invånare får ta del av olika upplevelser är en helt ny satsning som bidrar till ökat intresse för vår region och varumärket Volvo. Våren 2024 slås dörrarna upp till nordens första riktiga "Brand Experience Center" med utställningar, föredrag, konferens, kongress, konserter och andra inslag som ska inspirera besökaren. Magnus Wrahme från World of Volvo och Patrik Andersson från Business Region Göteborg berättar på vilket sätt denna satsning berikar näringslivet i regionen.

  TALARE: MAGNUS WRAHME, CEO WORLD OF VOLVO & PATRIK ANDERSSON, CEO BUSINESS REGION GÖTEBORG 

  Read more
  Stora scenen
  15:50

  RADAR - STATE OF KNOWLEDGE

  Radar Släpper ny rapport och nya insikter om IT-kompetens/kunskapsläget i Sverige.

  TALARE: DANIELLA GUSTAFSSON, ADVISORY ASSOCIATE, RADAR

  Read more
  Stora scenen
  16:10

  AVSLUTNING

  Vi avrundar dagen och gör oss redo för ett efterföljande mingel för de som vill stanna kvar!

  Read more
  Stora scenen
  16:15

  MINGEL

  Utställarytan